Начало Новини Актуално Подписка срещу пенсионната реформа досега събра над 3000 подписа в Стара Загора

Подписка срещу пенсионната реформа досега събра над 3000 подписа в Стара Загора

Актуално

Повече от 3000 души вече са се включили в организираната от КНСБ подписка срещу промените в Кодекса за социално осигуряване, съобщи председателят на Регионалния съвет Иванка Данаилова. Над 1000 са подписите, събрани в пунктовете на открито в Стара Загора, Казанлък и Чирпан.

Само в областния център на пункта до Часовника те са 800. "Синдикалните структури във фирмите са събрали още 2000 подписа, подкрепят ни и хора, които не членуват при нас. Очакваме още по-голяма активност в следващите дни. Подписката ще продължи до 7 октомври, когато ще се проведе националният протестен митинг в София", коментира Данаилова, цитирана от вестник Старозагорски новини.
В Стара Загора на пункта до Часовника всеки, който подкрепя исканията на КНСБ, може да се подпише между 10 и 18 часа в дните от понеделник до събота.
Националният протест е предвиден за 7 октомври пред парламента. Засега от регионалната структура има готовност да бъдат изпратени 8 автобуса с по 50 места, но ако има повече желаещи, ще се увеличат. Миньорските синдикати организират самостоятелен транспорт, много хора ще пътуват и с коли, каза още синдикалната лидерка.

Още новини