Начало Новини Актуално Подпалиха два фирмени автомобила на ЕВН България. Протести в страната

Подпалиха два фирмени автомобила на ЕВН България. Протести в страната

Актуално

Подпалиха два фирмени автомобила на ЕВН БългарияДва фирмени автомобила на ЕВН България (EVN България) са били запалени в Пловдив. Палежът е станал в ранните часове на 10 февруари пред централата на дружеството на ул. Христо Г. Данов. Автомобилите са маркирани с логото и името на електроснабдителното дружество.

ЕVN България изразява острото си възмущение и осъжда вандалския акт на подпалване на двата служебни автомобила на дружеството. Двата автомобила са паркирани пред сградата на централата на дружеството, като на метри се намира и двор на детска градина.

Подпалването е извършено от маскирани лица. Това се вижда от записите на охранителните камери, които са предоставени на полицията, съобщиха от дружеството. EVN България оказва пълно съдействие на разследващите органи за бързото установяване на обстоятелствата и залавяне на извършителите.

Тази нощ вандалският акт беше насочен не само срещу собственост на дружеството, но и срещу всички наши сътрудници в цяла Югоизточна България, които са отговорни за осигуряване на качествено снабдяване и обслужване на над 1,5 милиона клиенти. Този акт на практика постави под заплаха живота и на всеки, който би могъл да се намира наблизо по време на извършването му, на пожарникарите, които трябваше да изгасят огъня, на служителите на полицията, които осигуряваха мястото след това. Това е акт, извършен в центъра на втория по големина град в България, близо до детска градина от маскирани и очевидно добре организирани лица, което ние остро осъждаме - заяви по повод на инцидента Йорг Золфелнер, председател на управителния съвет на EVN България.

EVN България  изказва благодарност за професионализм на пожарникарите, които локализираха и погасиха пожара по начин, който да не доведе до повече поражения и последици в центъра на Пловдив.

Пловдив - Подпалиха два фирмени автомобила на ЕВН България

 

Криминалното деяние, с подпалването на автомобили на ЕВН България в Пловдив, става в деня на национален просетст срещу електроразпределителните дружества. Хората от 16 града в страната протестираха на 10 февруари срещу топлофикациите, електроразпределителните дружества и държавната политика в сектора. В София протестиращите се събраха пред Министерството на икономиката. Недоволството е провокирано след необичайно високите сметки за парно и ток за декември.

Репортаж на БНТ - емисия новини, 10 февруари:

 

Още новини