Начало Новини Актуално Подготвят шести протест срещу високите цени на горивата

Подготвят шести протест срещу високите цени на горивата

Актуално

Шести национален протест против високите цени на горивата организира Гражданско сдружение СИЛА (Съюз на интернет-любителите на автомобили), съобщи Владимир Митев, председател на организацията за Стара Загора. Той ще се състои на 31 юли, неделя, от 17 часа едновременно във всички градове в страната.

Първите протести бяха през пролетта. Организацията тече основно в социалната мрежа "Фейсбук", където е създадена както национална група, така и по градове, пише вестник Старозагорски новини.
"За пореден път "Лукойл" повиши цената на горивата и при това неоснователно! Като "оправдание" дават покачващата се цена на горивата на световните пазари. След миналото повишение, което беше и причина за протестите, които организирахме, намалиха цената с около 3-4%, въпреки че цената на световните пазари бе понижена с над 20%. Сега за няколко дни повишиха цената с над 15 ст.!!! За това започваме подготовка за нов общонационален протест!", са написали организаторите на стената на групата. Те отправят и призива "Нека този път да излезем всички и да покажем, че няма да търпим повече да ни мачкат!!!"
Сборният пункт в Стара Загора е на паркинга на Техномаркет "Европа" в 16 часа в неделя. Маршрутът и действията се уточняват, ще бъдат поискани и необходимите разрешения, каза Владимир Митев. Желаещите да установят връзка с организаторите могат да го намерят на мобилен телефон 087 7709796.

Още новини