Начало Новини Актуално Под на читалище пропадна с над 20 души

Под на читалище пропадна с над 20 души

Актуално

Повече от 20 души, от които 10 деца, паднаха от над 3 метра височина в избено помещение, след като се срути под на съблекалня в читалището в радневското село Сърнево. За щастие няма тежко пострадали с опасност за живота. 10 души с различни травми са приети в Многопрофилната болница за активно лечение Проф. д-р Стоян Киркович в Стара Загора. 9-годишно момче е с разкъсвания на подбедрицата, 8-годишно дете е със съмнение за комоцио.

Още две деца на 9 и 10 г. са с гръдни травми. 6 жени са с гръдни травми и наранявания по тялото. Останалите са с охлузвания и леки наранявания. Инцидентът е станал около 13 часа на 23 декември след Коледно тържество. Журналисти в сградата не бяха допуснати и веднага след огледа тя беше запечатана.
Гледката е страшна, паднали са от близо 4 метра, каза директорът на Областна дирекция Инспекция по труда - Стара Загора Камен Маринов.
Сградата на читалището е построена през 1927 г. Кметът на селото от 6 години търсел пари за покрива, защото бил в окаяно състояние, но никога не допускал, че с пода ще стане беля.  Кметът на община Раднево д-р Юлиян Илчев заяви, че е взел адекватно решение, с което да избегнат подобни инциденти. Той е разпоредил да бъде преустановена временно дейността на читалищата в общината и на 28 декември започват проверки на всички сгради.

с. Сърнево

с. Сърнево

с. Сърнево

Още новини