Начало Новини Актуално Почти с 50% са намалени разходите на Oбластната администрация

Почти с 50% са намалени разходите на Oбластната администрация

Актуално

Почти с 50% са намалени разходите за издръжка на Областна администрация - Стара Загора, за периода от началото на 2010 г. до края на април, в сравнение със същия период на миналата година. Това сочи справка за направените разходи по различни пера за изминалия период, съобщиха вчера от пресцентъра на Областната управа.

Най-чувствително са намалени разходите за командировки в страната - повече от 7 пъти. Над 3 пъти са свити харчовете за материали, а средствата за командировки в чужбина са напълно орязани. Близо два пъти са намалели разходите за външни услуги, горива, ел.енергия и вода.
"Старозагорски новини" припомня, че в края на март т.г. областният управител разпореди проверка в сграда на Областната администрация, която установи, че много от ползвателите на сградата (основно държавни структури) не са плащали вода в продължение на 3 години, някои нямали водомери, а тези, които имали - не работели. След изрична заповед, те бяха принудени да си монтират отчитащи устройства, както и да заплатят изразходваните количества вода, което пък доведе до намаляване на сметките на Областната управа.
"Доволен съм от резултатите, защото това е търсен ефект - коментира Николов. - Но смятам, че е постигнат максимумът от икономии, които можем да реализираме, тъй като, ако отидем по-нататък, това би навредило на ефективността на работата ни - добави той. - Оценявам тези резултати като добър принос на ръководената от мен администрация, за реализацията на икономии в държавата, в условията на жестока икономическа криза", каза още областният управител.

Още новини