Начало Новини Актуално Почистване със сух лед - последна иновация на Дейта ЕООД

Почистване със сух лед - последна иновация на Дейта ЕООД

Актуално

Ангел Ангелов Дейта Керхер

Инж. Ангел Ангелов е управител на Дейта ЕООД - Стара Загора - представител на КЕРХЕР. Роден е на 10 октомври 1951 г. в Стара Загора. Завършва МЕИ (сега Технически университет) Варна, работи като инженер в системата на Български пощи, в сферата на образованието, като отговаря за професионалните училища в регион Стара Загора.

От 1995 г. фирмата му става официален представител на КЕРХЕР, както за продажба на машините на световната компания, така и за сервиза им.

- Инж. Ангелов, какви новости предлага КЕРХЕР на пазара?

- КЕРХЕР въвежда веднага иновациите и бързо реагира на тенденциите за екологичносъобразно производство. Препаратите, използвани от машините, както и тяхно производство са екологични - не замърсяват околната среда, а НОВИТЕ ПОЧИСТВАЩИ МАШИНИ РАЗПОЗНАВАТ ПРЕПАРАТА и работят, само ако той отговаря на заложените стандарти. В серията за домашна употреба на КЕРХЕР вече е познат на клиентите домашният робот - RoboCleaner RC 3000, който сам почиства помещенията. Абсолютната новост обаче е, почистването със сух лед, с т.нар. - айсбластери. Ледените гранули с размера на песъчинки са С ТЕМПЕРАТУРА МИНУС 79 ГРАДУСА ПО ЦЕЛЗИЙ И СЕ ИЗСТРЕЛВАТ СЪС СКОРОСТ 150 метра в секунда. При достигането на почистваните повърхности сухият лед прониква в тях, увеличава обема си 400 пъти и просмуква замърсителите. Разрушава се горният замърсен слой без да нарани слоя под него. Няма отпадъчни продукти - след процеса на почистване сухият лед се отделя в атмосферата като въглероден диоксид. Изключително приложими са в сферата на енергетиката, печатарската индустрия, хранително-вкусовата и др.

- Каква е ситуацията на вашия пазар в момента?

- Разбира се, пазарът е свит. Много фирми и организации биха искали да имат почистващите машини на КЕРХЕР, да не говорим, че ЗА БОЛНИЦИ И УЧИЛИЩА ТЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, както е например в една Австрия или Германия, просто защото гарантират абсолютна чистота. За съжаление, болниците могат да си позволят най-много нещичко от хоби сериите, за училищата на този етап подобна техника е недостъпна. Това, което на нас ни дава предимство и устойчивост, макар и на стагниран пазар, е, че ние вече твърде дълго сме на него и имаме много клиенти. Те дори да не се нуждаят от обновяване на оборудването, се нуждаят от сервиз. Отдавна политиката на фирмата е да бъде АБСОЛЮТНО ЛОЯЛЕН ПАРТНЬОР НА КЛИЕНТИТЕ. За времето, докато отстраняваме проблема, обикновено предоставяме оборотна машина. Да не забравяме, че има цели отрасли, за които почистващите машини са част от производствения цикъл. Това особено много важи за хранително-вкусовата индустрия, за промишлеността, за много сфери от работата на енергийния комплекс Марица-изток, ЗА МАНДРИТЕ, ЗА ФЕРМИТЕ, В КОИТО СЕ ОТГЛЕЖДАТ ЕДРИ ЖИВОТНИ, ПТИЦЕФЕРМИТЕ В отговор на изискването за европейско ниво на фирмите, включително на чистотата в тях, все повече износители се стремят да осигурят най-доброто, да са равнопоставени със своите западни партньори. Последното включва не само внимание към чистотата, но и внимание към постиганата с екологични средства и енергоспестяващи машини чистота, а КЕРХЕР предлага точно това и то в същия този момент, непрестанно въвеждайки и разработвайки иновации.

Така че, ние стоим стабилно на пазара и, според мен, тенденцията ще бъде за постепенно увеличаване на обемите на продажбите и съответно на сервизните услуги.

Интервю: вестник Национална бизнес поща

Още новини