Начало Новини Актуално По повод Деня на Земята в Стара Загора ще бъдат засадени 100 кипариса

По повод Деня на Земята в Стара Загора ще бъдат засадени 100 кипариса

Актуално
Кипариси

100 фиданки от вида обикновен кипарис ще бъдат засадени в парк Аязмото в Стара Загора по повод Международния ден на Земята в рамките на инициативата Да засадим дърво. Мероприятието ще се проведе от 11,00 часа на 21 април 2012 г., събота, в източната част на парк Митрополит Методий Кусев (Аязмото) в Стара Загора, на терен край старите тенис кортове.

В залесяването ще се включи кметът на Стара Загора Живко Тодоров, ученици от екоклубове към Гимназията по ветеринарна медицина Иван П. Павлов, Търговска гимназия Княз Симеон Търновски и 4-о основно училище Кирил Христов, служители от Регионална инспекция по околната среда и водите – Стара Загора, Регионална лаборатория–Стара Загора, Регионално управление по горите - Стара Загора и Държавните горски стопанства в Стара Загора и Мъглиж.

Кампанията ще се отбележи и в още 20 града на страната в партньорството на Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието и храните и вестник 24 часа по повод на 21 години от създаването на вестника.

Денят на засаждането е само ден преди Международния ден на Земята, който тази година се отбелязва под мотото Да мобилизираме планетата Земя – прекрасен повод да го отпразнуваме заедно.

Всеки, който се чувства съпричастен с каузата Да засадим дърво, може да се включи и да помогне на 21 април, събота от 11,00 часа в парк Аязмото, съобщиха от РИОСВ.

Още новини