Начало Новини Актуално По-добри гуми включва новата гама от продукти с марката Michelin

По-добри гуми включва новата гама от продукти с марката Michelin

Актуално
mishelin

На 20 септември в хотел Тримонциум в Пловдив се проведе шестото по ред роуд шоу на Michelin. В присъствието на фирми превозвачи от Южна България - партньори на Медина Мед ООД - Стара Загора, експерти на Michelin представиха най-новата гама продукти на марката - гумите Michelin MultiWay 3D и Michelin X Works.

MultiWay 3D е предназначена за къси до дълги разстояния на всякакви настилки, през всички сезони. Разработена е с нови ламели, които осигуряват по- къс спирачен път, с 25% по-добра устойчивост в завои с ниско сцепление, по-добра износоустойчивост, повишена товароносимост на ос и редица други подобрения. Производителят гарантира до 30% по-дълъг пробег и по-нисък разход на гориво, както и 94% годност за регенерат, информира вестник Национална бизнес поща.

Michelin XWorks е предназначена за използване в по-тежки условия като строителни площадки, труднопроходими участъци. Те са с подобрено поведение на и извън пътя посредством оптимизирана форма на каналите за запазване на чистотата на протектора. В тях има защитни елементи с променлива широчина, което позволява 30% по-малко задържане на камъни, което от своя страна повишава устойчивостта на гумата срещу срязвания и разкъсвания. Те са по-икономични, с максимизиран живот, благодарение на нов каркас с голяма плътност на стоманените нишки, и са проектирани за многократно регенериране и пренарязване.

Целта ни е да осведомим превозвачите, крайните клиенти, за това как да използват нашите продукти, за да минат с тях повече километри и да им излязат по-евтини като цена за километър, казаха експертите на Michelin.
Пред участниците в роуд шоуто бе презентирана и услугата Euro Assist - помощ на място из цяла Европа до максимум 2 часа, независимо от местонахождението на автомобила в рамките на Стария континент.

Новата 3D ще е идеална, според мен, коментира Петко Ангелов, управител на Петко Ангелов БГ ООД - Пловдив, партньор на Медина Мед от 20 години. Със сцеплението, което има, при условията на работа у нас и в Европа, ще е отлична гума за нашите автомобили, каза Ангелов, който е собственик на 170 тира. Автомобилите му се обслужват изцяло от  Медина Мед, а старозагорската фирма, според него, предлага много добро качество на услугите и нормални цени.

Още новини