Начало Новини Актуално По-дълъг срок за плащане на сметките за ток и парно въвежда ЕВН

По-дълъг срок за плащане на сметките за ток и парно въвежда ЕВН

Актуално

По-дълъг срок за плащане на сметките за консумиран ток и парно въвежда електроразпределителното дружество ЕВН. Това съобщи на пресконференция днес Петър Янков, ръководител отдел Клиентски сметки в дружеството. Предлаганият срок вече не е 10 дни, като досега, а 15 дни. Освен това от дружеството вече разделят клиентите на две групи, на които предоставят различни срокове за плащане – първата група от 1 до 15-то число и втората група от 11 до 25-то число.

В първата група влизат абонатите от големите градове, а във втората от малките селища и на Топлофикация, каза Янков. Разделянето на групи се прави с цел да се облекчи натоварването на касите и да намалеят опашките. Освен това ще бъде по-удобно и за клиентите, предаде Агенция Фокус. Двата срока се застъпват от 11 до 15-то число с цел клиенти, които имат апартамент и вила на село да отидат на касата само веднъж, а не на два пъти. Новите срокове вече са отразени във всички фактури за август, така че клиентите да могат да се ориентират. Този начин на плащане влиза в сила от 1 октомври.
ЕВН открива и нови каси и нови работни места в пощите, бе съобщено на днешната пресконференция. Градовете вече са обхванати изцяло от каси в салоните на Българските пощи. Ще бъде увеличен и броят на касите онлайн. Около 50 каси в електроразпределителното дружество в цялата страна обаче ще бъдат закрити, а 70 работни места овакантени. На една част от касиерките от салоните на ЕВН ще бъдат предложени алтернативи. В Пловдив увеличението на касите няма да е съществено, но в някои градове касите ще се увеличат двойно. Уговорката на дружеството с пощите е оптимално насищане с каси, каза Петър Янков. Чрез допитване до клиентите ЕВН ще номинира и излъчи най-добри служители на касите на пощите.

Още новини