Начало Новини Актуално Плочки от Красива България разкрасяват частни дворове?

Плочки от Красива България разкрасяват частни дворове?

Актуално

Над 30 базалтови плочки от новия тротоар на ул. "Ангел Кънчев" No 2 зад Центъра за комплексни социални услуги в Стара Загора липсват, установи репортерска проверка на "Старозагорски новини". Те са извадени прецизно и вероятно с тях ще оформят пътечка в нечий частен двор.

Очевидци твърдят, че предната вечер откраднатите плочки са били 9-10. Както е тръгнало, до края на месеца половината пешеходна зона може да бъде задигната.
Въпросният тротоар, както и районът около сградата, чийто "позлатен" ремонт стана причина за повдигане на обвинения срещу министъра на труда и социалната политика от правителството на тройната коалиция Емилия Масларова и още трима старозагорци, бяха облагородени със средства по "Красива България". Данните сочат, че от ноември 2007 до края на 2008 г. Община Стара Загора е имала одобрени общо 4 проекта (при 7 подадени в МТСП), от които три за благоустрояване на терена около сградата на Центъра за комплексни социални услуги. За тях са платени 321 353 лв., от които 160 676 лв. от бюджета на общината. Явно година по-късно "съвестни данъкоплатци" са решили да си приберат своето.
Въпреки многото похарчени пари, районът около Центъра за комплекси социални услуги не изглежда съвсем в европейски вид. Откъм централния вход и от южна страна например бурените са превзели частта, предвидена за зелена площ, а откъм входа за гаражите екстериорът се "разкрасява" от изсъхнали дървета.

Още новини