Начало Новини Актуално Плащаме само по банков път имотните сделки от догодина

Плащаме само по банков път имотните сделки от догодина

Актуално

От 1 януари 2010 г. всички разплащания по имотни сделки ще се осъществяват само по банков път. Това е заложено в промените в Закона за нотариусите и нотариалната дейност, които ще бъдат гласувани от Министерския съвет. Кабинетът ще разгледа и доклад за изпълнението на държавния бюджет през първите девет месеца на годината.

Според заложените промени продавачът и купувачът ще посочват пред нотариуса сметката за извършване на плащанията помежду им, като тя може да бъде специална банкова сметка на нотариуса или избрана от тях сметка. Целта на промяната е да се предотвратят възможностите сделките с недвижими имоти да се използват за пране на пари или имотни измами.
В доклада за изпълнението на държавния бюджет до края на септември се посочва дефицит по националния бюджет в размер на 590 милиона лева. Фискалният резерв е на стойност около 7 милиарда 691 милиона лева. През последните три месеца на годината се очаква подобрена събираемост на приходите и постигане на стабилен бюджет в края на 2009 г., информира Dariknews.bg, цитиран от econ.bg.

Още новини