Начало Новини Актуално Пламен Ухото с доживотна присъда за въоръжения грабеж на Пещострой ЕООД

Пламен Ухото с доживотна присъда за въоръжения грабеж на Пещострой ЕООД

Актуално

Състав на Окръжен съд - Стара Загора наложи присъда доживотен затвор на Пламен Йовчев - Ухото за въоръжения грабеж в Пещострой ЕООД, извършен в началото на февруари 2009 г. Съучастниците му Тодор Кормев и Милен Божидаров получиха съответно по 18 години и половина и 16 години и половина зад решетките. Присъдите подлежат на обжалване пред Апелативен съд - Пловдив.

На 6 срещу 7 февруари 2009 г. бандитите нападнаха семейството на Каля Петкова, тогава главен счетоводител на старозагорската фирма. Проникнали във вилата й, която се намира в центъра на село Малка Верея. Завързали 56-годишната икономистка и 75-годишния й съпруг Петко Петков, и започнали да малтретират жената, с опряно в гърба й оръжие и направили опит да й отрежат ухото. След продължителни мъчения тя им дала ключовете и устройството за влизане в офиса на фирмата. От там са задигнати близо 2 млн. лв. и ценни бижута. За тежкото престъпления, обаче, тя подаде жалба на 9 февруари.
Парите и накитите бяха намерени от антимафиотите от Стара Загора, заровени в бидон, в района на НПМ Шипка Бузлуджа.
Междувременно Пламен Ухото получи в края на май присъда от 10 години затвор за взривяване на баничарница в Казанлък. Той извърши това престъпление заедно с Атанас Данов Ганчев на 11 март 2007 г.
Ухото е добре известен на разследващите органи и на правосъдната система още от непълнолетен. Залавян е за кражба на голямо количество шкурка от казанлъшки завод. Занимавал се е с автокражби и с рекет на автобусни превозвачи, с продажба на взривни вещества на кюрди. Има 4-годишна ефективна присъда за средна телесна повреда, 3-годишна - за притежание на взривове.

 

 

Още новини