Начало Новини Актуално Пикадили ще осигури над 750 нови работни места през 2010 година

Пикадили ще осигури над 750 нови работни места през 2010 година

Актуално

Търговската верига Пикадили планира през 2010 г. да осигури над 750 нови работни места в България. През 2009 г. Пикадили разшири присъствието си у нас с два супермаркета в Пловдив и един в Ямбол. Верига откри и два обекта от типа corner shop с марката Пикадили Експрес в столицата и един във Варна.

Новооткритите работни места в тези обекти са 215. Оборотът на Пикадили за 2009 г. е нараснал с 36% в сравнение с 2008 г., а броят на клиентите се е увеличил с 41%, пише вестник Национална бизнес поща.
Плановете на Пикадили са да открие през 2010 г. 6 нови супермаркета в различни градове в България, както и първия обект на франчайзингов принцип. Ще се развива на франчайз и новосъздадената верига Пикадили експрес, която е за малки квартални магазини от типа corner shops. Плановете са да изгради над 20 обекта в София, които ще разработва сама, и мрежа от обекти, които ще даде на франчайз.
Предстои също откриване на първия хипермаркет Темпо в България, който ще се намира зад Централна гара - София и ще заема 18 000 кв. м разгърната застроена площ. форматът Темпо съчетава хипермаркет  кеш & кери, предлагащ многообразие от хранителни и нехранителни стоки, и обект тип дис-каунтър, предлагащ голям брой стоки с намаление.
По желание на клиентите на Пикадили и през 2010-година продължава акцията постоянно ниски цени. В нея са включени над 300 висококачествени хранителни и нехранителни стоки на висококачествени български и чуждестранни марки на изключително атрактивни цени.
През 2010 г. Пикадили отново ще следва политика, ориентирана към най-съвременните тенденции в търговията и потребителското търсене,допринасяйки за модернизацията на ритейл сектора в България. През изминалата година Пикадили стана първата верига в Югоизточна Европа, използваща безхартиен обмен на данни, като въведе електронни фактури в търговската си дейност. Друга модерна форма на разплащане, която Пикадили въведе през 2009 г., е услугата Cash Back, като по този начин стана първата верига в България, която дава възможност на клиентите си едновременно с покупката да теглят до 50 лева в брой от касите на всички търговски обекти на Пикадили.
Към настоящия момент веригата разполага у нас с 24 обекта в десет града -София, Стара Загора, Варна, Бургас, Велико Търново, Ловеч, Видин, Самоков, Пловдив и Ямбол, от които 19 супермаркета и пет обекта от типа corner shop с марката Пикадили Експрес.

Още новини