Начало Новини Актуално Пикадили подкрепя Международния ден без найлонови торбички

Пикадили подкрепя Международния ден без найлонови торбички

Актуално
Ден без найлонови торбички

На 12 септември Пикадили ще подкрепи за трета поредна година Международния ден без найлонови торбички. Търговската верига ще подарява хартиени пликове за многократна употреба на всички клиенти със сметка над 50 лв. Всеки желаещ пък ще може да си закупи такъв за 0,39 лв. Инициативата на Пикадили следва корпоративната политика на веригата за насърчаване използването на пликове за многократна употреба.

През пролетта на тази година Пикадили започна да предлага за първи път в България  торбички под наем, както и хартиени пликове, като по този начин осигурява на своите клиенти еко алтернатива на найлоновите пликове и улеснява техния избор.

Еднократните бързоразградими торбички, които Пикадили предлага, са на цена от 0,05 лв., но всеки клиент, който си закупи такава, има възможност да я върне и да получи парите си обратно. По този начин Пикадили дава възможност на клиентите си да “наемат” торбичка и сами да решат дали да я върнат за рециклиране в магазина и да получат парите, които са дали за нея, или да я изхвърлят с риск да замърсят природата.

Инициативата “Международен ден без найлонови торбички” е на английска еко организация, като денят се отбелязва с многобройни събития, семинари и специални шествия във Великобритания и САЩ. Пикадили е единствената търговска верига в България, която подкрепя активно тази инициатива, като насърчава използването на пликове за многократна употреба.

Още новини