Начало Новини Актуално ПФК Берое - с нов собственик

ПФК Берое - с нов собственик

Актуално

ПФК Берое вече е собственост на най-голямата топлоелектрическа централа в България - ТЕЦ Марица-изток 2 ЕАД. Всичките 50 000 акции на футболния клуб, равняващи се на 100% от капитала му, са придобити от енергийното дружество на 14 септември т.г.

Новината беше съобщена първо от премиера Бойко Борисов в петък, при откриване на реставрираната Ески джамия, и беше посрещната с бурни аплодисменти от футболните фенове, пише вестник Старозагорски новини. Същия ден дойде и официалното прессъобщение от "ТЕЦ Марица-изток 2" ЕАД: "Берое" е клуб с традиции, прославил България в Европа, шампион на страната през 1986 г. Основна цел пред ръководството е да работи съвместно с Община Стара Загора в посока развитието на футбола в региона - представителен отбор и детско-юношеска школа, които да завоюват високи позиции, като с това се повиши имиджът на футболния клуб. Всички действия на новото ръководството на клуба ще бъдат изцяло съобразени с установените законови норми и правила. Новият собственик ще направи всичко необходимо футболният клуб да бъде обезпечен финансово и материално, като по този начин да се гарантира спокойствието и успешната работа на треньорския щаб и футболистите. Новият Съвет на директорите на ПФК "Берое - Стара Загора" подкрепя и застава изцяло зад треньора Илиян Илиев, треньорския щаб и футболистите, като дългосрочната програма за развитие на клуба е свързана именно с тях. С придобиването на футболния клуб "ТЕЦ Марица-изток 2" ЕАД отново заявява своята отговорност и ангажираност за развитието на спорта не само на регионално, но и на национално ниво", се казва в прессъобщението, изпратено до медиите от ТЕЦ "Марица-изток 2".

Прехвърлянето на акциите става безвъзмездно, под формата на дарение от досегашните им собственици - СНЦ "Бизнесът за Берое" (49 999 акции) и СНЦ "Национален фенклуб "Берое" - Стара Загора" (1 акция). Избран е нов Съвет на директорите в състав:

Боян Боев - директор на Дирекция "Финансово-икономическа" в ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД, който стана председател на Съвета на директорите на "Берое";
Илко Русев - зам.-директор на Дирекция "Маркетинг и обществени поръчки" в ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД;
Наско Шилигарски - зам.-директор на Дирекция "Административен, данъчен и финансов контрол" в ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД;
Диляна Лейчева - юрисконсулт от Правния отдел на ТЕЦ "Марица-изток 2";
Белчо Белчев - зам.-кмет на Община Стара Загора;
Михаил Боиндруков - съучредител на СНЦ "Берое" завинаги". Занимава се с частен бизнес. Собственик на "Боиндруков" ЕООД;
Васил Драголов - бивш футболист. Играл е за "Хебър", "Берое", "Левски", "Черно море", "Лариса" и "Йоникос" (Гърция), "Тирсенте" (Португалия). Шампион на България с "Берое" през 1986 г. и вицешампион с "Левски" през 1989 г.
Седалището на ПФК "Берое" е преместено в с.Ковачево, където се намира централата на ТЕЦ "Марица-изток 2".

Още новини