Начало Новини Актуално Петима в Раднево си правят отвод в полза на общинския лидер на БСП

Петима в Раднево си правят отвод в полза на общинския лидер на БСП

Актуално

Все още не са минали всички конференции на общинските организации на БСП в област Стара Загора, на които ще бъдат направени номинации за кандидати за кметове на общини, съобщи за "Старозагорски новини" областният председател на столетницата Трифон Митев.

На 11 юни е проведена конференция на организацията в община Братя Даскалови, на която единодушно е било подкрепено желанието на досегашната кметица Ваня Стоева да се кандидатира отново.
На същата дата е била проведена и конференция на общинската организация в Раднево, където петимата номинирани на нея кандидати за кметове са си направили отвод в полза на председателя на организацията Иван Кънев.
На 18 юни предстои общинска конференция на БСП в Гълъбово, а останалите партийни форуми в общините Чирпан, Казанлък, Гълъбово и Стара Загора да бъдат проведени на 25 юни, пише вестник Старозагорски новини.
"Кандидат за кмет от БСП става този от номинираните, който на конференцията е получил най-много гласове и този принцип ние неотклонно спазваме", подчерта Трифон Митев. Той уточни, че избраният на общинската конференция кандидат трябвало по устав да бъде одобрен от областното ръководство, но досега в БСП не е имало прецедент, то да се противопостави на една или друга кандидатура.
Общинските организации на столетницата в област Стара Загора вече са разработили и приели критериите за избор на общински съветници. Имената на кандидатите са групирани по направленията на комисиите, които съществуват в общинските съвети. Очаква се съществено подмладяване състава на изборните листи, както и повишаване присъствието в тях на представителки на нежния пол.

Още новини