Начало Новини Актуално Петък, 23 юли - Змейово: Синкава мъгла със сладникав вкус!

Петък, 23 юли - Змейово: Синкава мъгла със сладникав вкус!

Актуално

Връща ли се сезонът на обгазяванията? Ако съдим по данните на автоматичните измервателни станции - не. Ако обаче попитаме жителите на село Змейово, те с радост биха потрошили апаратурата! Особено в петък, когато подпалиха телефоните до представители на граждански структури и медии.

Синкавата мъгла е започнала да се стеле около пет часа сутринта, а малко по-късно е обхванала почти цялото село, включително и вр. Бетера, който не се е виждал, информира вестник Старозагорски новини. Жители на селото твърдят, че мъглата има сладникав вкус, а едно дете я определи дословно: "като че ли си ял шербет". "Природното явление" е продължило до 9 часа, след което е започнало да се разсейва. Сигнал за синкава мъгла е подаден и след 17 часа. Очевидци, заснели случилото се, твърдят, че в 18.30 часа на север от Змейово планините не са се виждали.

Учителка, която живее в селото, потвърди, че в петък сутринта е имало много сериозно обгазяване, създало й дихателни проблеми. Жената каза още, че в събота рано сутринта отново е имало обгазяване в Змейово, но по-малко, отколкото на 23 юли.
Въпросът какво са дишали жителите на Змейово в двата най-горещи и ясни дни през това лято остава. Осемгодишният ни опит показва, че и сега едва ли някой ще даде отговор.

Още новини