Начало Новини Актуално Пета юбилейна фолклорна среща на българските състави от чужбина ВЕРЕЯ и ПРИЯТЕЛИ, гр. Стара Загора, 27 и 28 юли 2018 г.

Пета юбилейна фолклорна среща на българските състави от чужбина ВЕРЕЯ и ПРИЯТЕЛИ, гр. Стара Загора, 27 и 28 юли 2018 г.

Актуално
Стикер за срещата 0518На 27 и 28 юли 2018 година в град Стара Загора, с подкрепата на Община Стара Загора, BBRTV-онлайн телевизия; БТА; БНР, организираме петата юбилейна международна среща ВЕРЕЯ и ПРИЯТЕЛИ на българските ни сънародници, които съхраняват и популяризират Българският фолклор по света. В тази международната среща, участват български сънародници от цял свят. Тя се организира с цел да се представят различните етнографски области в България, чрез музиката, танца и пъстротата на националните ни костюми. Освен да се наслаждаваме на културата и общуването, участниците ще имат възможност да се запознаят помежду си с техните приятели от България, да научат повече за културата от техните родни места, да имат незабравими мигове на приятелство и да се насладят на удобствата на града, туристическите ресурси на околностите му, топлината на българското гостоприемство, уникалните исторически красоти и създаването на бизнес контакти.Ще бъде удоволствие да посрещнем колкото е възможно повече желаещи да участват в срещата. Вярваме във вашата добронамереност и вие да подкрепите тази прекрасна идея – СРЕЩА НА БЪЛГАРСКИТЕ НИ СЪНАРОДНИЦИ ВЕРЕЯ и ПРИЯТЕЛИ - под мотото БЪЛГАРСКИЯТ ФОЛКЛОР Е МАГИЯ, А ВСИЧКИ НИЕ НОСИМ БЪЛГАРИЯ В СЪРЦАТА СИ
Имаме честта да Ви поканим за спонсори в подготвяната от нас през 2018 година пета юбилейна фолклорна среща на българските състави от чужбина ВЕРЕЯ и ПРИЯТЕЛИ, Това събитие се организира от Константин Маринов, ръководител на българския фолклорен ансамбъл БГ Фолк клуб Верея – Чикаго, осигуряващ гости от САЩ, Канада и Европа; и неговото представителство в България: БГ Фолк клуб Верея-Малка Верея-ЕООД с представител Мария Христова, която обезпечава организацията на място, Община Стара Загора, БТА и BBRTV
Убедени сме, че провеждането на цитираната инициатива и вашето участие ще издигнем нивото на съхранение на българският фолклор и културно наследство чрез укрепване на взаимодействието и професионалната обмяна на опит на фолклорните ни състави от България и чужбина. 
                                                   
                                                           ОПИСАНИЕ НА СЪБИТИЕТО
Цели:
Подготвяното настоящо издание на Петата юбилейна фолклорна среща на българските състави от чужбина ВЕРЕЯ и ПРИЯТЕЛИ ще постигне следните цели:
  • Работа в посока запазването на културната идентичност на българите, живеещи в чужбина;
  • Установяване на трайни контакти между отделните български културни общности по света (световна културна мрежа на българските ансамбли и изпълнителски групи);
  • Стимулиране развитието на състави и изпълнители с цел популяризиране на българския фолклор и култура извън България;
  • Подпомагане на развитието на културата и изкуството в България и превръщане на събитието в емблема на града ни.
  • Има много фестивали и фолклорни събития в България и Европа, но нашата мисия е да ги събираме всяка година в Родината. Да ги зареждаме само с положителни емоции и обич. Нашите сънародници отделят време и средства за да популяризират и съхраняват българщината по света, защото носят България в сърцата си.

 

Очаквам, че с общи усилия и вяра в тази хубава идея, ще реализираме един проект, който заслужава интерес. За спонсорите има няколко ценни опции:                                                                                                        

1.      Поставяне на логото на спонсора върху различни рекламни материали
2.      Включване на рекламни визии
3.      Раздаване на печатни рекламни материали
4.      кратко представяне в различните прес материали;
5.      специално представяне в интернет
6.      раздаване на продукти за дегустация
7.      брандиране на интерактивни игри, конкурси и други средства за популяризиране на проекта                                                                                                    
 

Готови сме да преговаряме и за други възможности за осмисляне на спонсорството. Нашите надежди са за минимално спонсориране, / кой колкото има възможност да отдели, но да бъде от сърце. Трябва да съберем поне 1500-2000 лева/ поемане на нощувки за две вечери на максимум 100 участника. Предлагаме договор за спонсорство, договор за дарение, размяна на насрещни фактури и по избор на спонсора. Приемаме и други идеи и предложения от спонсора. Благодарим ви от сърце!!!!Благодарим Ви, защото ние сами не можем да направимвсичко това, но когато сме заедно и обединени, ние сме велика сила. Нека заедно да продължим да разпространяваме и популяризираме Българският фолклор по света и да покажем на всички ,че Българският фолклор е магия. Нека бъдемздрави, силни и единни.

Сметката по която се набират средства е:
IBAN-BG92TTBB94001527021909
BIC kog/ SWIFT –TTBBBG22
SOCIETE GENERALE
ЕКСПРЕСБАНК
Мария Христова Коева                                                          
Оставаме с надежда за проявен интерес от Ваша страна и отговор.
 
С уважение и надежда:
Мария Христова, управител на ЕОД БГ Фолк клуб Верея – Стара Загора
Тел. 00359 879 643 457, e-mail: maxikobg@abv.bg
Константин Маринов, ръководител на БГ Фолк клуб Верея – Чикаго
 Тел.: 00177 37425158, e-mail: kmarinov@abv.bg       
Повече информация за нас и събитието:Сайт на Сдружението-http://bgfolkclubverea.alle.bg/

Още новини