Начало Новини Актуално Пет маршрута предлага чрез интернет Бургас на туристите

Пет маршрута предлага чрез интернет Бургас на туристите

Актуално
Интерактивен пътеводител ще помага на туристите, посещаващи Бургас. Инициативата е разработена от общината със съдействието на Регионалния исторически музей в Бургас и с Колежа по туризъм Проф. д-р Асен Златаров. Пътеводителят е поместен на сайта на Туристическия информационен център - www.tic.burgas.bg.

Той се състои от 5 атрактивни туристически маршрута, представляващи разходка из разнообразното културно-историческо наследство на региона. Те обхващат посещение на всички църкви и храмове, музеи, художествени галерии, паметници на културата, университети и обществени институции в града. Всеки исторически, природен и архитектурен паметник е придружен от снимка и любопитна информация.
Не са забравени и най-малките летовници - за детските групи има специално разработен маршрут, който включва гостуване на Етнографския музей с изработване на сувенири от глина и посещение на Фестивала на пясъчните скулптури.
Пътеводителят има българска и английска версия, а в края на октомври ще бъде преведен още на руски и немски език. Съдържанието му ще бъде периодично обогатявано с информация. Следващите туристически обекти, които предстоят да бъдат включени в него са защитената местност „Пода" и Природен парк „Странджа".
Освен виртуална версия, пътеводителят ще бъде разпространяван и във формата на туристическа карта на Летище - Бургас и в Туристическия информационен център.
Създаването на иновативния пътеводител ще позволи на туристите не само да се запознаят с културно-историческото богатство на Бургас и региона, но и с популяризирането му като атрактивна туристическа дестинация, убедени са инициаторите.

 

Още новини