Начало Новини Актуално Пеш през снега до Дъбрава. Вместо автобуси, Общината пусна три автомобила Нива за квартала

Пеш през снега до Дъбрава. Вместо автобуси, Общината пусна три автомобила Нива за квартала

Актуално

В 14 часа на 16 декември шестима жители на Дъбрава вървяха пеш до отдалечения старозагорския квартал. Автобусът им в 13.20 часа не тръгнал, а според диспечера и шофьора, от Oбщината казали, че кола няма да има и "всеки да се спасява сам". Информацията получихме от литературния критик и уредник на къща-музей "Гео Милев" Георги Янев, който от години живее в Дъбрава.

Янев допълни, че най-възрастният "турист" е на 78 години, а всички останали - над 60.
Проблеми с градския транспорт до квартала имаше и още преди снегът обилно да завали. Автобусът в 17 часа във вторник отново не е стигнал до крайната си точка, а е свалил пътниците но средата на пътя - на Магарешка поляна. Оттам хората са разчитали на краката си. А зимата едва сега започва, пише вестник Старозагорски новини.

Според дежурния на телефон 25 00 05 в Oбщина Стара Загора, вчера никой не се e обаждал за пътя до Дъбрава и разрешение за спиране на автобуса е нямало. От отдел "Транспорт" заявиха по повод на случая от вторник, че са ходили до Дъбрава и не са намерили причина за съкратения маршрут. От "Автобусни превози" пък им отговорили, че са изпълнили всичките си предвидени курсове. Двудневните ни опити да се свържем с ръководството на приватизираната превозваческа фирма, за да изясним случая, не дадоха резултат. Никой не отговаряше на позвъняванията на мобилните телефони на Светослав Маринов и Станимира Гочева. Факт е обаче, че жители на Дъбрава разчитат на собствените си сили, за да се приберат по домовете. Разстоянието от площад "Берое" до центъра на квартала е 4 километра и 100 метра.
Зам.-кметът на Община Стара Загора Белчо Белчев съобщи, че пътят за Дъбрава в момента не е подходящ за автобусни превози и затова ще ползват трите автомобила на Общината - "Нива". С тях вчера в 17 часа са били извозени пътуващите до квартала и върнати другите в Стара Загора. Най-вероятно този вариант ще се използва и днес.
Пак заради непочистен път до село Змейово вчера сутринта автобусите са свалили пътниците на ханчето.

Още новини