Начало Новини Актуално Пенсионери могат да наблюдават цените, но проблемът е в многобройните им структури

Пенсионери могат да наблюдават цените, но проблемът е в многобройните им структури

Актуално

Идеята на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов е добра, но е много трудна за изпълнение, тъй като той няма да може да контактува непосредствено с редовите пенсионери. В момента в страната ни има 3 пенсионерски партии и 7 пенсионерски съюза.

Това заяви председателят на Единната пенсионерска партия (ЕПП), старозагорецът Иван Чапразов.
Пенсионерският лидер направи този коментар по повод инициативата на министър Найденов в новосъздадената работна експертна група за наблюдение на цените на пазара на храни към Министерския съвет да ангажира пенсионери да й помагат.
Идеята на министъра е възникнала на базата на опита на Словения в борбата й с инфлацията. Когато през 2007 година бившата Югославска република преминала към еврото, пенсионерските организации са подавали всекидневно данни за най-ниските цени. Това е предизвикало определен натиск на пазара и цените са успели да се нормализират. Пенсионерите няма да получават пари за своята помощ, стана ясно от думите на Найденов. Ако те приемат да участват, то това ще бъде изцяло доброволно. "Разбира се, че няма как да ги финансираме, но те са част от нашето активно гражданско общество", каза министърът и обясни, че това ще бъде и в тяхна полза, информира вестник Старозагорски новини.
"Не е ясно обаче дали тази инициатива на министър Найденов не е пак опит за скрито политическо използване на пенсионерите, както правиха всички досегашни правителства", изрази съмнение Чапразов.
Той отново съжали за разединеността на пенсионерите и обвини политическите партии, че способстват за това. Според него на българската политическа класа не са нужни силни пенсионерски организации, които да им попречат да манипулират хората от третата възраст.

Още новини