Начало Новини Актуално Печатаха нови бюлетини за Тулово

Печатаха нови бюлетини за Тулово

Актуално

Заради сгрешен номер в бюлетина на кандидат за кмет на село Тулово, община Мъглиж се е наложило да бъдат отпечатани нови бюлетини. Изборният процес в селото е бил прекратен в 8,00 часа вчера сутринта след сигнал, че вместо номер 32 за един от канидатите, е изписан номер 33, съобщи председателят на ОИК Мъглиж Радни Раднев.

Бюлетините са били иззети и се наложило отпечатването на нови в старозагорска печатница, пише вестник Старозагорски новини. След като представители на ОИК са донесли от Стара Загора новите бюлетини, изборният процес е бил възстановен около 10,50 часа.

В Тулово за кметския пост се състезаваха шестима кандидате.
В избирателната секция на с. Медникарово, община Гъбълово пък са били намерени бюлетини за кмет на град Шипка. Сигналът е подаден от избирател вчера около обяд. При проверка на място от ОИК Гълъбово са установи, че при пакетирането, по погрешка в пакета с бюлетини за кмет на Медникарово са сложени шест бюлетини за кмет на Шипка. След съставяне на пртокол чуждите бюлетини са били иззети и изборният процес е продължил нормално.

Още новини