Начало Новини Актуално Пчеларски център Южен прави музей на пчеларството

Пчеларски център Южен прави музей на пчеларството

Актуално

Пчеларски център Южен пчели

С пълна, модерна технология за добив на пчелен мед, пчелен прашец и уникалното по състав пчелно млечице се сдоби Пчеларски център Южен в Стара Загора. Инвестицията е направена със собствени средства, съобщи управителят Тодор Иванов. Технологичното нововъведение се използва и за добив на прополис - хитов продукт с огромно лечебно действие върху цяла палитра заболявания.

Идеята ни е в Пчеларски център Южен да даваме възможност на клиентите да наблюдават и участват в добива на мед, с което те ще са абсолютно сигурни в кристалната чистота на продукта, споделя Иванов. Пчеларски център Южен ползва суровина от два собствени пчелина, разработва и търговска мрежа благодарение на наредбата за директни продажби. Осъществява и доставка на пчелни продукти по домовете на клиентите си по заявка. Съвсем скоро предстои добиваните продукти да достигат директно до клиентите на редица малки квартални магазини на Стара Загора.

В същото време в двора на базата се изгражда пчелин - първия частен музей на българското пчеларство. До пролетта трябва да е готов, обещава Тодор Иванов. Сред първите ценни експонати са една центрофуга от 50-те години на миналия век, сандъчета, кошери, книги от 20-те години на миналия век, пише вестник Национална бизнес поща.
Пчеларски център Южен разполага с архивни фотографии, вкл. от пчелина на Методий Кусев, а в момента е в кампания за набиране на още автентични снимки, илюстрация на историята на пчеларството у нас. Издирват се и кошери от началото на миналия век.
Производителите са в контакт с колеги от браншови организации от Сърбия, Македония, Турция и Румъния и очакват сформиране на туристически групи, които да ги посещават. Надяваме се да се превърнем в забележителност на Стара Загора, възможност за още една атракция за туристите, които посещават града и са отворени към меда и пчелните продукти, казва Иванов.

За допълнителна информация тел. 042/670211, 0888945455, 0897960935
www.pchelar.com

 

Още новини