Начало Новини Актуално Пазарът в Стара Загора ще бъде обновен с финансиране от Програма JESSICA

Пазарът в Стара Загора ще бъде обновен с финансиране от Програма JESSICA

Актуално

Централният пазар на Стара Загора

Централният пазар на Стара Загора ще бъде обновен изцяло само със собствени средства на Община Стара Загора и пари от европейската програма JESSICA, обяви кметът Живко Тодоров. Общинското ръководство е отхвърлило идеята в проекта да бъде включен и частен инвеститор на принципа на публично-частното партньорство.

Централният пазар на града е много важен икономически обект, който трябва да остане подчинен единствено на обществените интереси, пише вестник Национална бизнес паща. Преценихме, че и най-доброто сътрудничество между общината и частния бизнес в този проект би предизвикало в бъдеще въпросителни, обясни Живко Тодоров.
Проектът за реконструкция на централния пазар на Стара Загора предвижда той да бъде изцяло покрит с модерна конструкция, изграждане на осветление, модерни маси и отделения както за търговците, така и за клиентите и дори кътове за развлечение. По програма JESSICA ще бъдат реализирани и проекти за подземни гаражи, които вероятно ще бъдат разположени под дворовете на някои старозагорски училища.

От около месец звено Общински пазари има ново ръководство. За началник на звеното е назначен Красимир Ангелов, който също ще бъде пряко ангажиран с реализирането на проекта за модернизация на тържището.

Още новини