Начало Новини Актуално Пазар става безплатен паркинг в Стара Загора

Пазар става безплатен паркинг в Стара Загора

Актуално

пазар безплатен паркинг Стара ЗагораКметът на Стара Загора Живко Тодоров ще внесе на предстоящото на 16 май заседание на Общинския съвет предложение за закриване на покрития пазар зад сградата на бившето Енерго. Наблюденията показали, че голяма част от масите са незаети, а разходите за издръжката му са сериозни. Това съобщи председателят на Общинския съвет Емил Христов.

На търговците щяло да бъде предложено място в източната част на терена или да се преместят другаде, а на мястото на пазара ще се направи безплатен паркинг, обясни той, информираха от пресцентъра.

Друга точка, която според Христов се очаква да предизвика дебати в залата, е предложението на кмета за преразглеждане на Общия устройствен план в частта му за парк Бедечка. Приложен е доклада на работната група, която трябваше да проучи обстоятелствата около разрешаването на казуса. Дали ще бъде променен ОУП или ще остане същият, ще решат общинските съветници, заяви председателят.

На първо четене ще влезе наредба за използване на автомобили и общи площи, с която се въвежда режим на предплатено паркиране за собствениците, които живеят в рамките на Зелената зона. Според Емил Христов постановките в нея са изцяло в интерес на гражданите и отговарят на желанието на собствениците на МПС, живеещи в централната градска част. За улеснение на гражданите и на административните служители е и друга наредба, която ще бъде разгледана на второ четене – за местните такси и цените на услугите. Тя предвижда промени с цел облекчаване на задължените лица и административните служители.

Общинският съвет ще разгледа отчет за изпълнението на общинския бюджет за първото тримесечие на 2013 година, което според Емил Христов върви добре в приходната му част. Отчетът за състоянието на общинските дружества показва, че са в добро състояние, тревога буди само т.н. Тубдиспансер, който продължава да има непокрити загуби за миналата година.

В публикувания дневен ред с 66 точки влиза и гласуване на избора на обществен посредник в Стара Загора. Преди него в залата ще бъдат изслушани допуснатите от комисията по избора трима кандидати Зорница Желева, Славка Тасева и Павлина Делчева.

Съветниците ще гласуват и предложението на кмета да бъде продължен договора за предоставяне на залата за репетиции на ансамбъл Загорче.

Ще бъдат разгледани и тазгодишните номинации за наградата Анастасия Тошева, която Община Стара Загора присъжда за заслуги в сферата на образованието и културата и ще бъде връчена по традиция преди 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Още новини