Начало Новини Актуално Павлина Делчева и арх. Мартин Паскалев са новите лица в екипа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров

Павлина Делчева и арх. Мартин Паскалев са новите лица в екипа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров

Актуално

Павлина Делчева и арх. Мартин Паскалев са двамата нови зам.-кметове в екипа на кмета Живко Тодоров.  

Арх. Мартин Паскалев е назначен на мястото на инж. Янчо Калоянов. "Той е архитект по професия, разбира от работата, с която ще се занимава в администрацията, знае как функционират институциите, тъй като четири години беше общински съветник, познава проблемите на града, и е първото ново лице в екипа", обясни на пресконференция Тодоров. 

На мястото на Красимира Чахова, която вече е част от новия ОбС ще бъде Павлина Делчева, директор на дирекция "Социално подпомагане". Тя ще поеме ресорите общинска собственост, здравеопазване и социални дейности, след като новата структура бъде одобрена от ОбС. 

"В годините познавам г-жа Делчева като изключително отговорен човек, познаващ проблемите на хората в Стара Загора", каза Тодоров.

Милена Желева, Надежда Чакърова и Радостин Танев ще продължат работата си като зам.-кметове. 

Радостин Танев ще е с ресори "инвестиции, екология и зелен преход". Милена Желева ще продължи да отговаря за култура и туризъм, а Надежда Чакърова за  образованието и младежките дейности.  

"От стария екип, с който първоначално тръгнахме в момента няма нито един зам.-кмет. Ще очаквам да влязат бързо във всички задачи и да работят активно, защото хората искат от нас повече работа, а по-малко приказки", обобщи Тодоров. 

До месец ще стане ясно остава ли настоящият секретар на Община Стара Загора Делян Иванов. 

Кметът очерта основните приоритети в работата на своите заместници. 

Информация: stz24.com

 

 

 

 

Още новини