Начало Новини Актуално Павел Самецки: 6,4 млрд. eвро са предвидени за модернизацията на инфраструктурата

Павел Самецки: 6,4 млрд. eвро са предвидени за модернизацията на инфраструктурата

Актуално

Вярваме, че можем да си сътрудничим по един нов и конструктивен начин. 6,4 млрд. eвро са предвидени за модернизацията на икономиката, инфраструктурата, за вашите автомагистрали, училища и болници и се надяваме, че ще можем заедно да усвоим тези средства. Това каза еврокомисарят по регионалното развитие Павел Самецки.

Самецки обясни, че на страната ни се предоставят още няколко години, за да усвоим тези средства. Избрали сте вече 700 проекти, от тях 170 училища – основни и средни, които ще бъдат реновирани и модернизирани, фирмите ще получат подкрепа за инвестиции в технологии, изграждане на умения. Избрани са 500 фирми на базата на конкурси, посочи Самецки, предаде Агенция Фокус. Във връзка със ситуацията около структурните фондове и регионалната политика, Самецки посочи, че тя е добра.
За допуснатите до сега грешки относно европейските пари, Самецки обясни, че не искат тези грешки да бъдат повторени. Що се отнася до финансирането, което в миналото до известна степен е било изгубено, бихме искали да гледаме по-скоро към бъдещето, каза още еврокомисарят. Той заяви, че се радва да чуе за нови идеи по отношение на децентрализацията и делегирането на правомощията на общините в България.

 

Още новини