Начало Новини Актуално Пътят Стара Загора - Нова Загора все още е затворен

Пътят Стара Загора - Нова Загора все още е затворен

Актуално
Затворен път

Зимната обстановка в община Стара Загора остава сложна. Заради образувани преспи непроходим е пътят до телевизионната кула. Затворен остава и участъкът Дълбоки – Оряховица. В обедните часове на 8 февруари ще бъде направена инспекция от представители на АПИ на пътя Стара Загора - Подслон - Нова Загора за неговата проходимост и евентуално отваряне.

Голяма преспа е образувана между селата Горно Ботево - Хан Аспарухово. Очаква се две мобилни групи и две военни машини на Втора тунджанска лека пехотна бригада да започнат работа там, за да бъде отворен пътят. Продължава почистването от снега в Стара Загора.

По-напрегната е ситуацията в кв. Три чучура - север  където работят три снегопочистващи машини. Всички работници на административните бюра, на звено Благоустройство и озеленяване, както и 40 лишени от свобода на лек режим, са включени в почистването на тротоарите в града.

Общинска администрация напомня, че търговците и собствениците на офис сгради трябва да разчистят снега пред съответните обекти. Същото трябва да направят и гражданите пред жилищните сгради и къщи, в които живеят, съобщиха от пресцентъра на общината. 

Още новини