Начало Новини Актуално Пътстрой ще чисти снега в Казанлъшко

Пътстрой ще чисти снега в Казанлъшко

Актуално
зима

Старозагорската фирма Пътстрой спечели обществената поръчка за снегопочистването в община Казанлък.
Три са били фирмите участнички в процедурата - освен победителя, това са казанлъшката фирма Стройинженеринг и Пи Ес Ай - Стара Загора.

„Определящото при избора на фирмата-изпълнител бе цената, наличие на техника и собствена база в близост до община Казанлък, и технически персонал“, каза за „Новината“ зам.-кметът на община Казанлък Евгения Чернева.
„Пътстрой“ е предложила най-ниска цена за снегопочистване и опесъчаване, научи „Новината“. В сравнение с другите участнички в процедурата тя е почти наполовина.

Старозагорската фирма ще чисти снега до 20 сантиметра на цена 30.74 лв. с ДДС, до 40 сантиметра – 42.30 лв. и над 40 сантиметра – 57.65 лева с ДДС. Тя ще опесъчава километър настилка за 60 лева. Според комисията, провела обществената поръчка, „Пътстрой“ разполага и с най-модерна техника от трите фирми, участвали в конкурса. Фирмата е класирана на 1-во място с 9.6 точки, след нея е Стройинженеринг с 9 точки и трета е Пи Ес Ай с 8.4 точки.
Класираната на първо място фирма и миналата година извършваше снегопочистването в общината. Според общински съветници, нелогично е точно тази фирма да спечели, тъй като тя не се е справила добре - налагало се на определени места пътищата да бъдат затваряни заради поледици. Според Евгения Чернева, сега лично тя ще следи за изпълнението на поръчката и при едно несправяне договорът с фирмата ще бъде прекратен.

Информация: вестник Новината

Още новини