Начало Новини Актуално Пътната обстановка в Старозагорска област на 8 февруари към 9.00 часа

Пътната обстановка в Старозагорска област на 8 февруари към 9.00 часа

Актуално

Временно е затворен пътят Мъглиж – Гурково, където силен страничен вятър, снегонавявания и аварирали автомобили. За изтеглянето на катастрофирали товарни автомобили е временно затворен и пътят Гурково – Нова Загора. В тези участъци работят екипи и техника на гражданска защита. Те участват и в изтеглянето на автобуси от градския транспорт в района на с. Богомилово, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

На прохода Шипка  има обилен снеговалеж и силен вятър. Пътните настилки са почистени и обработени. Движението e без ограничения, при зимни условия, като продължава да важи ограничението за преминаване през прохода на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета над 10 т. Пътните настилки в прохода  на Републиката  са почистени и опесъчени. Движението e без ограничения, при зимни условия. 
На автомагистрала “Тракия” и в останалата част на областта настилките са мокри и регулярно се почистват и обработват. Движението е без ограничения, при зимни условия.Силен страничен вятър създава затруднение за движението по пътя Стара Загора – Нова Загора. Препоръчва се на водачите, преминаващи през участъка да си двежат внимателно, с разумна скорост.  
Пътна полиция апелира към водачите да се съобразяват с интензивните промени в пътната обстановка и да предвиждат възможността за снегонавявания и заледявания на мократа  и заснежена  настилка.  При навлизане в заснежен и заледен участък да не употребяват  спирачки, а да  намаляват скоростта, с помощта на двигателя, като не изключват от скорост, да увеличат значително дистанцията от автомобила пред тях и да не предприемат изпреварвания.  Преди да предприемат пътуване се осведомяват предварително за прогнозата за времето и за пътната обстановка и да се погрижат автомобилът да бъде оборудван за движение в зимни условия – с изправна отоплителна система и светлинна сигнализация, с подходящи гуми, вериги против сняг и работещо устройство за почистване на предното стъкло. Да осигурят достатъчно гориво, в случай, че им се наложи дълго и бавно пътуване в колона.
Да не спират и да не се движат в аварийното лента за да осигурят достъп на автомобилите на полиция, пожарна и пътнопочистващите машини. Да не  изпреварват пътнопочистващата техника, да се движат с разумна скорост и да спазват указанията на контролните органи.
По пътищата в областта ще има засилено активно полицейско присъствие през цялото денонощие. Ще се извършват засилени проверки  и в населените места и ще се налагат строги санкции на грубите нарушители на закона.

Още новини