Начало Новини Актуално Пътната обстановка в област Стара Загора се нормализира

Пътната обстановка в област Стара Загора се нормализира

Актуално
Пътна обстановка

Пътната обстановка в област Стара Загора вече се нормализира. Без проблеми с трафика и с почистването на пътищата са общините Казанлък, Раднево, Гълъбово, Опан, и Николаево. На територията на община Стара Загора в момента се чистят и опесъчават пътищата към селата Дълбоки и Оряховица, района на Баритна мина и Телевизионната кула.

По информация на Областния съвет по сигурността, най-сериозна остава ситуацията в община Мъглиж, съобщиха от пресцентъра на областна управа Стара Загора.

Снегопочистващите машини са достигнали на 2 км от с. Сливето. големи преспи и снегонавяване има в района на с. Борущица, където пътно-поддържащите фирми ще продължат работа и утре. Работи се усилено в почистването на района край с. Селци, по маршрута Мъглиж – Селци.

В община Гурково няма проблеми с проходимостта на пътищата, най-много сняг и близо 3-метрови преспи има за с. Димовци.

Нявсякъде в област Стара Загора е възстановено електрозахранването.

Поради авария в помпената станция на Червеняково град Гълъбово е без водоснабдяване. Проблем с водоснабдяването има и в Чирпан, поради спукан водопровод.

Във връзка с постъпил сигнал от община Братя Даскалови за неизпълнение на дейностите по почистване пътната мрежа към селата Горно и Долно ново село, Православ и Сърневец, областният управител разпореди на директора на Областно пътно управление Петър Николов при неизпълнение на договора, съгласно поетите ангажименти между сдружение Стара Загора 2010 и Агенция Пътна инфраструктура, изпълнителят да бъде санкциониран.

През следващите дни на територията на област Стара Загора се очакват температури до – 15 градуса, което налага стройна организация и пълно зимно почистване на пътищата от републиканската и четвъртокласна пътна мрежа.

Днес областният управител Недялко Недялков изпрати благодарствено писмо до ген. Петър Петров, командир на Втора тунджанска лека пехотна бригада, в което изказва благодарност за помощта и съдействието лично на ген. Петър Петров и личния състав на поделението за преодоляване на тежката зимна обстановка.

Още новини