Начало Новини Актуално Пътната обстановка в област Стара Загора на 24 януари

Пътната обстановка в област Стара Загора на 24 януари

Актуално
Проход Шипка

На прохода Шипка и прохода на Републиката пътните настилки са заснежени, обработени с пясък и сол. Времето е облачно, видимостта добра. Продължава да е в сила ограничението за преминаване през Шипка на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с общо тегло над 10 т.

Заради пътен инцидент на територията на друга област временно е въведено интервално пропускане на МПС през прохода на Републиката. Пътищата в цялата област са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, периодично се почистват и опесъчават, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.
Пътна полиция апелира към водачите да се съобразяват с интензивните промени в пътната обстановка и да предвиждат възможността за заледявания на мократа и заснежена настилка. При навлизане в заснежен и заледен участък да не употребяват спирачки, а да намаляват скоростта, с помощта на двигателя, като не изключват от скорост, да увеличат значително дистанцията от автомобила пред тях и да не предприемат изпреварвания. Преди да предприемат пътуване се осведомяват предварително за прогнозата за времето и за пътната обстановка и да се погрижат автомобилът да бъде оборудван за движение в зимни условия – с изправна отоплителна система и светлинна сигнализация, с подходящи гуми, вериги против сняг и работещо устройство за почистване на предното стъкло. Да осигурят достатъчно гориво в случай, че им се наложи дълго и бавно пътуване в колона.
По пътищата в областта ще има засилено активно полицейско присъствие през цялото денонощие. Ще се извършват засилени проверки  върху техническото състояние на МПС и подготовката им за движение в зимни условия.

Още новини