Начало Новини Актуално Пътната блокада в Обручище продължава

Пътната блокада в Обручище продължава

Актуално

По прокопаните преди близо две седмици два пътя в Обручище продължава да не се работи, информира по телефона кметът на селото Илия Марков. Той заяви, че няма информация кога общинската фирма БКС от Гълъбово ще си свърши работата, и призна, че има по 2-3 оплаквания на ден от съселяните си. Марков каза още, че се пречи и на селскостопанската техника за сеитбата и сега всички машини минавали през центъра на селото. Това пък допълнително разбивало улиците.

В неделя вечерта жител на Обручище позвъня в редакцията с молба да помогнем. Човекът живеел на разорания път в кв. "Розов кладенец" и се опасявал, че зимата ще отреже къщата от външния свят, тъй като пътят прилича на траншея от Втората световна война, коментира вестник Старозагорски новини.
За прокопаните пътища "Старозагорски новини" информира в броя си от 23 октомври. При проверката ни на място стана ясно, че единият от тях е изоран, защото нивото му било по-високо от нормалното и трябвало да се свали. По другия пък трябвало да се смени тръба за оттичане на водата. Старата била 600 мм, новата трябвало да бъде двойно по-широка. Тук работата е за не повече от един ден, но... И двата негодни за движение пътя не само затрудняват живеещите в селото, но и спират работата по изграждането на съоръжението за депото за отпадъци на новостроящата се ТЕЦ край Гълъбово.
Въпросът беше поставен от "Старозагорски новини" на проведената в петък среща между областния управител и кметовете и председателите на общинските съвети в областта, на която временно изпълняващият длъжността кмет на Гълъбово Пламен Бараков отказа да отговори. По-късно той заяви, че поема цялата отговорност за действията на БКС.

Още новини