Начало Новини Актуално Пътна полиция - Стара Загора награждава разумните водачи

Пътна полиция - Стара Загора награждава разумните водачи

Актуално

Във връзка с очакваната висока интензивност на движението по автомагистралите и основните пътища по време на предстоящите празници  от 6 до 9 май, полицията ще осигури засилено полицейско присъствие. Полицейските служители ще осъществяват контрол и регулиране на движението на най-натоварените участъци в периодите  с максимално висока интензивност на автомобилните потоци, с цел предотвратяване на задръствания и увеличаване на пропускателната способност.

В празничните дни са планирани проверки и по третокласните и общински пътища за  управление на МПС след употреба на алкохол и без правоспособност, както и в районите на посещавани питейни заведения -  в късните вечерни часове и  през нощта. Спрямо нарушителите на правилата за движение ще се действа безкомпромисно и ще се прилагат строги санкции, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора. 
В Областната дирекция е създадена организация за засилен контрол по натоварения и рисков за пътнотранспортни произшествия участък Ст. Загора - Подслон, където се очаква максимално натоварване на 5 и 6.05. 2010 г в посока от София към Бургас и на  9.05. 2010 г - в обратна посока.
В стремежа си да подобрят дисциплината на водачите, служителите на областната дирекция няма да разчитат само на контрола и санкциите. В сряда – 5 май 2010 г.,  от 16 до 19 часа в   натоварения и уязвим пътен участък от края на автомагистрала Тракия до с. Подслон  ще се проведе втория етап на кампанията Печели, без да рискуваш, организирана от ОДМВР и Младежки общински съвет – Стара Загора, с подкрепата на пътностроителните компании Пи Ес Ай, Ес Би Ес, Пътстрой, както и Литера Принт.
С мотото Печели без да рискуваш ОДМВР и МОС се противопоставят на добилата популярност рекламна фраза Който не рискува, не печели. Кампанията има за цел да стимулира водачите да избягват рисковите скорости  при управление на МПС. С разумното си поведение на пътя те ще могат да спечелят не само избягване на санкциите, но и повече сигурност за себе си и за останалите участници  в пътното движение, както и материални награди за разумното си поведение. 
32 водачи получиха награди в първия етап на инициативата на 30 април.  От 17.30 ч до 20.30 ч. смесени екипи на пътна полиция и доброволците от комисията по превенция на престъпността към Младежки общински съвет – Стара Загора разясняваха на водачите, пътуващи в посока към морето целите и условията на инициативата и им връчиха талони за участие, на които се регистрираше часът на потегляне на автомобила от пътния възел. Втори екип засичаше времето на пристигане на пункта в района на с. Подслон,  където спазилите всички правила и ограничения получиха атрактивни награди, осигурени от спонсорите. Почти половината от общо 70-те  водачи, изразили съпричастност към инициативата,  показаха умения и нагласи за разумно шофиране и спечелиха  благодарност и награда от младежите и служителите на пътна полиция. Организаторите разчитат на още по-масово участие и  добро настроение във втория етап в сряда.

Още новини