Начало Новини Актуално Пътна полиция - Стара Загора лови нарушителите с видео клип

Пътна полиция - Стара Загора лови нарушителите с видео клип

Актуално
КАТ - Стара Загора

Необозначен полицейски автомобил с цивилни служители на МВР застава в участък, с висока концентрация на катастрофи и документира нарушителите с радар и с прецизна видео техника. Те нищо не подозират и продължават с превишена скорост. Екипът докладва на следващия пост,  който се намира на известно разстояние, за да бъде спрян нарушителят и да му бъде наложено административно наказание.

Това е новият метод, който Пътна полиция - Стара Загора прилага от броени дни. Клипът запечатва безпогрешно лицето на нарушителя, скоростта с която е карал, датата, часа и мястото. Моментално се изпраща до следващия, вече униформен патрул и санкцията става на място, съобщи инспектор Бончо Славов от Пътна полиция - Стара Загора.
За 9 месеца стационарните камери край Стара Загора са заснели над 28 000 нарушения, но докато се обработят и наложат санкциите, минава време. Този метод само за 4 дни доказа своята ефективност.
Констатирали сме над 100 нарушения - превишаване на максимално разрешената скорост, като половината са за лишаване от право да се управлява моторно превозно средство за определен период от време, каза още Бончо Славов.
Автомобилите на Пътна полиция - Стара Загора, оборудвани с радар и видотехника дежурят в различни рискови участъци и служителите призовават водачите към разумно шофиране.

 

Още новини