Начало Новини Актуално Пътищата в Старозагорско са проходими при зимни условия

Пътищата в Старозагорско са проходими при зимни условия

Актуално
1ШипкаВ Старозагорска област продължава да вали сняг. На автомагистралите Тракия и Марица видимостта е добра. Пътните настилки са заснежени и обработени. На Тракия работят 10 снегопочистващи машини, на Марица – 5 бр.
По информация от РД ПБЗН на магистрала Тракия при км 205 в посока София се е завъртял ТИР. Движението е затруднено и се регулира.
На прохода Шипка времето е облачно, придружено със силен снеговалеж. Пътната настилка е заснежена и обработена, видимостта е добра. Температурата е минус 10 градуса. За почистване на прохода работят 7 машини.
На Прохода на Републиката времето е облачно, придружено със сняг, пътната настилка е заснежена. Видимостта е добра.Температурата е минус 9 градуса. На прохода работят 6 машини. На прохода започва превантивно спиране на тировете заради усложнената обстановка на пътя Русе-Бяла.
Снежната покривка в община Стара Загора е 8 см. Най-много сняг до този момент е навалял в община Николаево. Там снежната покривка е 10 см.
От EVN съобщават, че в селата Сърнево и Диня има проблем с електрозахранването. На мястото са изпратени екипи, които до края на деня се очаква да го възстановят.
И в Старозагорска община пътищата са проходими при зимни условия. След снеговалежа през нощта усилията на службите по почистването са насочени към отстраняване на снежната покривка до асфалт.
Общинската пътна мрежа се почиства от 12 машини на PSI, а в града на терен са 9 автомобила на Грийн партнърс.

Още новини