Начало Новини Актуално Пътищата в област Стара Загора са проходими, но при зимни условия

Пътищата в област Стара Загора са проходими, но при зимни условия

Актуално

Зпътища Стара Загора зимни условия

Всички пътища в Община Стара Загора към 10,30 часа са проходими, но при зимни условия. Автобусите от градския и междуселищния транспорт се движат по определеното разписание и няма отменени курсове. В града работят шест машини на Нелсен чистота, които разпръскват сол и луга в определени централни райони, в кв. Железник и Три чучура – север, където има и леки навявания.

В квартала се намира и дежурен снегопочистващ автомобил на фирмата, който е в готовност да се включи при засилване на снеговалежа или образуване на преспи.

Шест малки самосвала и работници на Нелсен чистота обработват спирките, подлезите и тротоарите около болничните заведения в града. Всички екипи на фирмата са в готовност за работа, съобщи управителят Стоян Димитров, информираха от пресцентъра на Общината.   

Обилен снеговалеж има в района на Старозагорските минерални бани, Казанка, Пъстрово, Остра могила и в района на с. Подслон, където снеговалежът е придружен от силен вятър. Общинската пътна мрежа към момента се поддържа от  20 машини на Ес Би Ес и  8 автомобила на Пи Ес Ай. Допълнително се обработват мостовете и местата, които се заледяват бързо вследствие на силен вятър и течение.

Към момента няма населени места в общината, които са без ток.

Отворени за движение са и двата прохода. На прохода Шипка движението е забранено за тежкотоварни автомобили над 10 тона, на прохода Хаинбоаз към момента няма ограничение в движението. От област Велико Търново движението на пътни превозни средства се осъществява с вериги. Рано тази сутрин, между 5,30 и 7,00 часа движението на Хаинбоаз е било затворено за всички превозни средства от страна на област Велико Търново, информира дежурният към Областен съвет по сигурността в областна администрация Стара Загора.

15-тонен камион е закъсал на пътя между селата Кравено и Пъстрен, в момента се работи за неговото отстраняване. На път Стара Загора – Нова Загора, към с. Оряховица има леко пътно-транспортно произшествие, без пострадали, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Още новини