Начало Новини Актуално Пътинвест инженеринг ще извърши строителния надзор на лот 2 от магистрала Тракия

Пътинвест инженеринг ще извърши строителния надзор на лот 2 от магистрала Тракия

Актуално

"Пътинвест инженеринг" и Агенция "Пътна инфраструктура" подписаха договор за строителен надзор на Лот 2 от магистрала "Тракия". Строителството на 32-километровата отсечка трябва да завърши в срок от 25 месеца. Компанията спечели обществената поръчка за консултантски услуги при проектирането и строителството на Лот 2, предлагайки най-изгодната оферта.

Предложението на "Пътинвест инженеринг" към пътната агенция беше да извърши услугите за 1 124 649 лв.

За да бъде завършена 32-километровата отсечка навреме, ще се работи на 5-6 места едновременно, заяви Валентин Зарев, изпълнителен директор на "Пътинвест инженеринг". В момента компанията прави съвместен график със строителя "Трейс", за
да се консолидират дейностите по отсечката.
За първи път участваме в изграждането на пътен участък от този вид за толкова кратки срокове, каза пред вестник Пари Зарев. Строителството на аутобана трябва да се завърши в срок от 25 месеца. Има още 2 месеца, през които трябва да се издадат всички разрешителни, така че най-късно след 27 месеца ще имаме готов за ползване участък, уточни Зарев. По думите му строителството няма да създаде допълнителни затруднения на летния трафик.
В строителството на магистралата ще се използват над 450 хил. кубически метра асфалтови смеси и над 150 хил. тона циментова баластра. В участъка от Лот 2, който ще свързва Стара Загора и Нова Загора, ще бъдат изградени 6 моста и 14 надлеза.

Още новини