Начало Новини Актуално Първолаци разговаряха с Дядо Коледа чрез скайп на библиотека

Първолаци разговаряха с Дядо Коледа чрез скайп на библиотека

Актуално

В новата компютърна зала на Регионална библиотека Захарий Княжески децата от 1-ви "г" клас на СОУ "Васил Левски" се срещнаха по скайпа с Дядо Коледа. Те бяха нарисували картинки с желаните коледни подаръци и ги показаха на добрия старец. Той пък им обеща в нощта на Бъдни вечер да ги посети в домовете им и да остави армаганите.

В продължение на час децата задаваха на Дядо Коледа всякакви въпроси. Оказа се, че старецът от Лапландия не само е наясно с мултимедиите, но знае поименно кое дете обича да рисува, кое да чете, кое малко не слуша по време на час, пише вестник Старозагорски новини.
Първата предколедна връзка по скайпа стана възможна благодарение на компютърната техника, доставена на Библиотеката по програмата "Глобални библиотеки".
"Работата с малките ученици беше една от основните посоки през изминалата година - подчерта директорката на Библиотеката Снежана Маринова. - Успяхме да активираме няколко старозагорски училища, те да ни станат приятели и заедно да започнем да работим. Най-напред Библиотеката "отиде на гости" в класовете. След това децата дойдоха в Библиотеката на празници на четенето, на приказките, на книгата, те сами съставиха свои приказки. Стараем се да предлагаме всички желани детски издания."
Повече от 1/3 от читателите на Регионалната библиотека, които са над 5000, са деца.

Още новини