Начало Новини Актуално Първокласниците в Стара Загора ще получат подаръци от Общината

Първокласниците в Стара Загора ще получат подаръци от Общината

Актуално

подаръци за първокласниците в Стара Загора

Всички първокласници в община Стара Загора ще имта подарък за първия учебен ден. По инициатива на кмета Живко Тодоров всяко дете, което прекрачва за първи път училищния праг, ще получи комплект от книжка със стикери и пастели за оцветяване, тетрадки за писане с красива илюстрация на Зайо Байо, подаръци от МОЛ Галерия и сигнална лента Пази детето, осигурена от Граждански клуб Либерална икономика, прогрес и активност (ЛИПА).

Както досега, всички ученици от І до VІІ клас ще получат безплатни учебници, а за учениците от І до ІV клас и подготвителния клас е осигурена безплатна закуска. От тази година родителите са задължени да изпращат 5 и 6-годишните деца на предучилищна подготовка, преди постъпването им в първи клас. Тя може да се извършва в детска градина или училище по избор. Стремежът на общината е учениците да получават два-три пъти плод седмично, но това може да бъде реализирано по инициатива на директорите на училищата или детските градини, чрез кандидатстване по програмата на Държавен фонд Земеделие.

Общината осигурява и безплатен автобусен транспорт за новата учебна година на 617 ученици, пътуващи всеки ден към 15 средищни училища, съобщиха от пресцентъра на Общината.

През учебната 2012/2013 г., в изпълнение на правителствената програма за интеграция на етническите малцинства и десетилетието на ромското включване, Община Стара Загора осигурява образователно-възпитателен процес на деца и ученици от кв. Лозенец в Начално училище Зора. Те ще ползват транспорт до училището, учебници, закуски и целодневен режим на обучение и възпитание.

Това лято са извършени ремонтни дейности на няколко детски градини и училища. Ремонтирана е ЦДГ №11 Загоре, ремонт и оборудване на съществуващи и неизползвани занимални са извършени в ОДЗ №34 и в ЦДГ №31. Продължават ремонтните дейности в ЦДГ №25 Ален мак. Разширена е газопреносната мрежа, като са включени нови детски градини и училище Д. Благоев.

През тази учебна година предстои реализацията на най-значимия проект в областта на спорта в fбщина Стара Загора. Усилията на общинското ръководство са насочени към изграждането на многофункционална спортна зала СОУ Иван Вазов за учениците на стойност 1 000 000 лева.

Още новини