Начало Новини Актуално Първият бизнес форум Храни и напитки ще се проведе в София на 15 и 16 юни 2010 г.

Първият бизнес форум Храни и напитки ще се проведе в София на 15 и 16 юни 2010 г.

Актуално

Първият бизнес форум „Храни и напитки” ще се проведе на 15 и 16 юни 2010 г. в хотел „Шератон”, София. Събитието се провежда с институционалната подкрепа на Министерство на земеделието и храните и Комисия за защита на потребителите. Организира се от Български икономически форум със съдействието на Евро-Ток България – eвропейското сдружение на професионалните готвачи и Асоциация на месопреработвателите в България.

бизнес форум Храни и напиткиИдеята на организаторите е форумът да се провежда ежегодно и да се превърне в значимо средище за дискусии и обмен на различни гледни точки и виждания за състоянието, развитието и перспективите пред производството, преработката и търговията с храни и напитки в България и региона.

Целта на събитието е да събере на едно място изпълнителни директори, мениджъри на търговски вериги, търговци и доставчици, производители, вносители и износители, консултанти, сертифициращи организации, банкери и представители на държавната администрация. Участниците ще имат възможност да научат повече за новите тенденции и стандарти в областта на производството, преработката и търговията с храни и напитки, да споделят своя опит и проблеми, да създадат ползотворни бизнес контакти.

Откриващата сесия на форума е подчинена на темата: „Мястото на България на хранителната карта на Европа”.

Участниците ще могат да се включат в дискусиите по време на кръглите маси, посветени на качество и безопасност на храните и напитките, както при производството и преработката, така и в търговската мрежа и заведенията за хранене; околна среда и био храни; здравословно хранене

Сред останалите теми, които ще бъдат дискутирани по време на форума са:

•    Финансиране на проекти в областта на хранителната индустрия
•    Ролята на международните вериги за състоянието на българския пазар на храни и напитки.
•    Значение на добрата храна за развитието на туризма
•    Етикетиране и опаковане на храни и напитки
•    България – нето вносител или нето износител на храни през следващото десетилетие

Очаква се на събитието да присъстват 350-400 участника.

Форумът се провежда с подкрепата на: Крафт Фуудс България, Макдоналдс България, Екобулпак, Данон Сердика, Дунапак родина, Чек Дежене и Белла България.

 

Още новини