Начало Новини Актуално Първа национална конференция на Асоциацията на денталните мениджъри

Първа национална конференция на Асоциацията на денталните мениджъри

Актуално
зъболекар дентална медицина

Първата национална конференция на Асоциацията на денталните мениджъри в България се проведе на 16 април в Стара Загора в хотел Мериан Палас. Председател на неправителственото зъболекарско сдружение е д-р Венета Павлова, а основен организатор на събитието в града на липите бе д-р Диана Бушкалова.

Предприемачът в денталната практика, бе първата лекция, изнесена на форума. Д-р Жози Бакиш, собственик и управител на четири клиники в Израел и една в България, очерта профила на предприемача-зъболекар и формулите за успех на професионално и мениджърско ниво, информира вестник Национална бизнес поща .
Вторият лектор бе Грант Бейбън. Роденият в Йоханесбург, Южна Африка, дентален мениджър, в момента работи в българска частна дентална клиника.

Експертът-юрист Мария Радева отговори на въпроси на зъболекари, свързани със злоупотреба на права от страна на пациентите. Темата, по която говори д-р Георги Саров, който освен доктор по медицина е и доктор по социология, бе Позитивно позициониране на денталния лекар предприемач в гражданското общество. Освен него в програмата бяха включени и други лекари от цялата страна.
Асоциацията на денталните мениджъри е млада организация. Тя бе основана през миналата година и има амбицията да представлява предприемчивите и инициативни зъболекари на България, които са създали собствени успешни практики и работни места.

Денталните факултети у нас не преподават мениджмънт. Затова целта на асоциацията е да подкрепя развитието на денталните клиники и кабинети у нас в усилията им да постигнат европейско ниво.

Още новини