Начало Новини Актуално Партньорство за провеждането на 10-та Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2022 г.

Партньорство за провеждането на 10-та Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2022 г.

Актуално

Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, с подкрепата на Център за подкрепа за личностно развитие - Стара Загора, Търговско-промишлена палата - Стара Загора и други партньори организират 10-ата Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2022 г.

Традиционно събитието се провежда през пролетта на голяма площ, където се срещат кандидат-гимназисти, техните родители, образователни институции и представители на бизнеса. Инициативата има за цел да информира кандидат-гимназистите, зрелостниците и техните родители за професиите и специалностите, по които се извършва обучение в учебните заведения в Област Стара Загора, за новостите в професионалното обучение, както и за нуждите на бизнеса в региона.

През 2020 и 2021 г., поради въведеното извънредно положение в страната, с ваша подкрепа проведохме Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране, която се радва на голям интерес от страна на ученици и родители. В нея се включиха училищата от област Стара Загора, Тракийски университет и представители на бизнеса от региона.

През настоящата година организаторите планират паралелно провеждане на присъствена и виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране, за да подкрепим учениците в техния избор на образование и професия.

Във връзка с организацията на Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране предлагаме представителите на фирми да подготвите кратък видео материал (3-5 мин.), с който да представите потребностите на своя бизнес. Така ще подпомогнете информирания избор на образование и професия на младите хора, съобразен с търсенето на пазара на труда. Необходимо е фирмите да подготвят и текст във Word файл, който да съдържа информация за сферата на дейност на предприятието, работните позиции, както и учебните заведения, с които си партнира. Изпратете изготвения видео материал и текстов документ на cplr_ko@abv.bg в срок до 20.04.2022 г.

Видео материалите ще бъдат публикувани на Фейсбук страницата на събитието.

Присъствената 10-ата Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2022 г. е планирана да се проведе на открито на 13 и 14 май 2022 г. Събитието ще бъде на бул. Цар Симеон Велики между пресечките на бул. Митрополит Методий Кусев и бул. Руски. Учебните заведения ще поставят свои шатри в пешеходната зона до централния площад. Те, заедно с фирмите-партньори ще представят чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети, демонстрации и други, професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението през учебната 2022/2023 г.

За допълнителна информация и контакти:

  •  тел. 042 614 892 - Яница Бакоева, младши експерт в отдел Образование, Община Стара Загора
  •  тел. 0878 491 382 - Иванка Петкова, старши експерт по професионално образование и обучение - РУО - Стара Загора
  •  тел. 042 622 067 - Лорета Георгиева и Славомира Димитрова, специалисти кариерно ориентиране в Център за подкрепа за личностно развитие - Стара Загора (информация за публикации на Фейсбук страницата).

 

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

Документи за сваляне

Още новини