Начало Новини Актуално Партии бойкотирали подписката на ВМРО - БНД

Партии бойкотирали подписката на ВМРО - БНД

Актуално

ВМРО - БНД ще депозира в Народното събрание своята подписка относно свикването на референдум най-късно на 17 юли, чиято цел е да не допусне членството на съседна Турция в Европейския съюз. Това съобщи вчера в Стара Загора председателят на партията Красимир Каракачанов.

"Към днешна дата събраните в национален план подписи под искането за свикването на референдум надхвърлят 300 000. Имаме сведения, че партии, които допреди година-две открито се противопоставяха на приемането на Турция в ЕС и експлоатираха предизборно тази тема, са инструктирали своите членове да бойкотират нашата подписка. Една от тези партии е БСП", каза пред медиите Каракачанов.
Партийният лидер похвали свършеното от областната структура на ВМРО по кампанията "Не" на Турция в Европейския съюз" за събиране на подписи в подкрепа на искания референдум. Тяхната бройка в Cтарозагорско е около 22 000, пише вестник Старозагорски новини.
Вчера Каракачанов сподели мнението, че всенародно допитване трябва да бъде осъществено и по строителството на АЕЦ "Белене", каквато идея лансира преди дни президентът Георги Първанов. "Порочното е един такъв въпрос да се профанизира до формулата "С Русия или с Америка?". Премиерът Борисов е прав в критиките си към предишните управляващи за безконтролното пилеене на средства около строителството на АЕЦ "Белене", но това не означава, че тя не бива да се строи занапред, за да не се превърне България от производител във вносител на електроенергия", каза лидерът на "воеводите".

Още новини