Начало Новини Актуално Паркингът на летище Стара Загора приема товарни коли за авариен престой

Паркингът на летище Стара Загора приема товарни коли за авариен престой

Актуално
Паркинг

Паркингът на летище Стара Загора е оборудван аварийно за престой на тежкотоварни автомобили поради възникналите тежки зимни условия, съобщи областният управител Недялко Недялков. Осигурени за 4 химически тоалетни. На пункта няма изградени помещения за топли напитки и храна, но паркингът е на отстояние от 500 м от кв. Кольо Ганчев в Стара Загора.

Във връзка с разпространена информация по медиите, че шофьорите бедстват, областният управител на Стара Загора припомня, че от вчера е създадена организация за спиране на движението на тежкотоварните автомобили, във връзка с разпореждане от министъра на регионалното развитие, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

От 7 февруари със заповед на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) се забрани движението на товарни автомобили над 10 тона по Републиканската пътна мрежа.

Пътят към летището е почистен и опесъчен, кабините на камионите са отоплени и няма бедстващи шофьори, съобщи още областният управител. Той призовава товарните превозвачи да не създават изкуствено напрежение.

Още новини