Начало Новини Актуално Park Маll - Стара Загора е домакин на изложба на снимки на Стара Загора от 19-и и началото на 20-и век

Park Маll - Стара Загора е домакин на изложба на снимки на Стара Загора от 19-и и началото на 20-и век

Актуално

Вместо със стандартанто рязане на лента, изложбата „Приказки от страрите албуми” бе открита със щракане на фотоапартат . Кметът на Стара Загора професор Светлин Танчев направи паметна снимка на присъсъващите на откриването.  Изложбата  е раздлена на няколко секции:  „Общи изгледи”, „Главана улица”, „Емблематични сгради”,  „Градската градина”, „Аязмото”.

Черешката на експозицията  е кореспонденция в картички на между известния старозагорски публицист и историк Георги Бакалов, неговата съпруга французойакта Еме Баколова и дъщеря им Виолет. Снимките за изложбата от фонда на библиотека „Захари Княжески”.  За автентичното им предстравяне се погрижиха фото „Fuji”, съобщиха от пресцентъра на Park Маll - Стара Загора.

Откриването на изложбата бе повод и за обявяване началото  на фотографски конкурс за съвременна снимка на Стара Загор , организиран от фото Fuji и Park Mall.  Нагрдата за победитя ще бъде фотоапрат. Конкурсът е за непрофесионалисти  и ще продължи до 22-ри Май. Всички запалени по фотографията, могат да изпращат своите снимки на info@parkmall-sz.com.  Най- добрите снимки ще бъдат представени  на следващата изложба.

 

Стара Загора Стара Загора Стара Загора Стара Загора Стара Загора

Още новини