Начало Новини Актуално Парк-хотел Стара Загора - първият 5-звезден хотел в Стара Загора

Парк-хотел Стара Загора - първият 5-звезден хотел в Стара Загора

Актуално
Загорка хотел Стара Загора

Пет звезди ще грейнат върху комплекс Загорка и ще превърнат в съвсем скоро време емблематичното за много старозагорци кътче, в Парк-хотел Стара Загора. Бихме могли да отворим врати и за Нова година, но ще го направим по-късно, най-вероятно през пролетта, за да успеем да наблегнем на детайлите, съобщи Катерина Колева от фамилията Колеви, собственик на комплекса.

Стилът на първия петзвезден хотел в града на липите ще е класически и леко модерен, в него ще се усеща полъхът на българската култура. Няма да има тежък барок. Съчетаваме камък и дърво, стените ще са украсени с много пана, рисунки, венециански мазилки, травертини, сподели пред вестник Национална бизнес поща Катерина Колева.
Ресторантът е на старото си местоположение и както някога - на две нива, като към него ще има още един ресторант - за нетрадиционна кухня, италианска или суши бар. Ще има и сладкарница със собствено производство. Най-големите промени са в старата хотелска част, която е изцяло съборена. В Парк хотел Загорка има 32 стаи, два апартамента и един Президентски, в който от всекидневната и спалнята се открива най-красивата гледка към езерото и парка. Във ВИП-а мебелите и обзавеждането са изцяло ръчна изработка, вкл. полилеите. Спалнята е огромна, към нея има баня с джакузи за двама. Релаксът и насладата от лукса в този апартамент са създавани с идеята за сватбен подарък на младоженци, но апартаментът с достойнство би приютил и кой да е президент.
В комплекса има и уелнес клуб със 115 кв.м басейн и джакузи, парна баня, турска баня, финландска баня, различни релаксиращи процедури и масажи. Конферентната зала в Парк хотел Загорка е за 200 души, в комплекса има и две по-малки, за различни събития и срещи.

Много привлекателна е и градината, която е на няколко нива и ще бъде отоплявана целогодишно. Акцент в нея е озеленяването, изобилието от различни цветя и храсти. Горната част е закрита, с ратанови мебели и сепарета. Долу стилът е по-лек и непретенциозен, така че в него да се чувстват уютно на чаша кафе и дошлите да спортуват в парка. Надяваме се след време да стопанисваме целия комплекс, с езерото и парка, казва Катерина Колева. Имаме добри идеи за района. В петзвездния комплекс собствениците ще държат изключително на високото ниво на обслужване. То ще покрива изцяло изискванията за категория 5 звезди, уточнява Колева, която в момента завършва магистратура по Управление на туризма в Нов български университет.

Архитектурните идеи по превръщането на старата Загорка в петзвезден Парк хотел са на арх. Иван Иванов, но с дейното участие на Катерина Колева и останалите членове на семейството.

Още новини