Начало Новини Актуално Парк Аязмото води в класацията за символ на Стара Загора

Парк Аязмото води в класацията за символ на Стара Загора

Актуално
Парк Аязмото или първият градски парк от европейски тип в България, създаден през 1895 г., води във временното класиране за символ на Стара Загора, част от Кампанията „Избери символа на твоя град. Това е символът, който до този момент са предпочели повечето старозагорци, дали гласа си на http://simvoli.HitarPetar.bg и на страницата на кампанията във Facebook: http://www.facebook.com/pages/HitarPetarbg/115115215171437.
Засега втората позиция в класацията е запазена за шеговитото Центърът на вселената, а Липите заемат третото място. Гласуването за символ на гр. Стара Загора стартира на 15-ти юли и ще приключи на 15-ти август, съобщиха от V+O Communication.
Общо включилите се в интернет гласуването на кампанията Избери символа на твоя град до този момент са 8492 потребители. В останалите 27 града временното класиране показва:  в Благоевград води Възрожденски квартал Вароша, Бургас – Мостът; Варна – Морската градина; Велико Търново – Крепотта Царевец; Видин – Крепостта Баба Вида; Враца - Вратцата; Габрово – Етъра; Добрич – Паметника на Хан Аспарух; Кърджали Перперикон; Кюстендил – Черешата; Ловеч Покрития мост; Монтана – Язовир Огоста; Пазарджик – Старата поща; Перник Крепостта Кракра, Пловдив - Тепетата; Разград – Арх. Резерват Арбитус; Русе – Паметника на свободата; Силистра – Резерват Сребърна; Сливен – Сините камъни; Смолян – Родопите; Стара Загора – Центърът на вселената; Търговище – Парк Борово око; Хасково – Монументът Света Богородица с младенеца; Шумен – Паметник Създатели на Българската държава; Ямбол  - Безистенът.
Ние призоваваме гражданите на всички 27 областни града в България да бъдат активни и да се включат в избора на символ на техните градове. Идеята на кампанията е жителите на градовете сами да изберат символите – победители, а те от своя страна да обединяват гражданите или да препращат с чувство за хумор към най-припознатия сред хората символ. Това обяснява и първенството на между ФК Левски и ФК ЦСКА в столицата, каза Спас Сливков, организатор на кампанията.
Името на сайта за гласуване в кампанията Хитър Петър отразява предприемчивия дух и чувството за хумор на българина, но това е името и на новия сайт за безплатни онлайн обяви HitarPetar.bg, в който могат да се намерят изгодни оферти от цялата страна. Сайтът дава възможност за развитие на собствен бизнес и безплатно популяризирането на предлаганите стоки и услуги пред широка аудитория. В сайта има категория за бизнеса с обяви за машини, индустриално и търговско оборудване и офис мебели. Потребителите на сайта могат да търсят и предлагат работа, недвижими имоти, домашни любимци и разнообразие от стоки, като по този начин увеличат личните си доходи или открият изгодни оферти. Продължителността на публикуването на обяви в сайта е 3 месеца, което гарантира актуалността им. 
---
Идеята на Националната кампания Избери символа на твоя град е да избере символи на 27-те областни града в България и да стимулира чувството на гордост и принадлежност на живеещите в тях българи. На адрес http://simvoli.HitarPetar.bg всеки жител на областните центрове може да гласува за най-достойния или забавен символ на града си. В края на кампанията символите-победили, ще бъдат нарисувани от известния карикатурист Ивайло Нинов и ще бъдат поставени в подсекциите за всеки отделен град на новия сайт Hitarpetar.bg. Повече информация за кампанията може да намерите и на страницата във Facebook: http://www.facebook.com/pages/HitarPetarbg/115115215171437

Още новини