Начало Новини Актуално Панорама на професионалното образование ще се проведе в Стара Загора

Панорама на професионалното образование ще се проведе в Стара Загора

Актуално

Стара Загора панорама професионално образованиеОбщина Стара Загора и Регионалният инспекторат по образованието организират на 12 и 13 април Панорама на професионалното образование, която ще се проведе в сградата на Държавната опера от 11,00 часа.

Това е първият по рода си форум, на който българските работодатели и професионалните гимназии от област Стара Загора ще се срещнат, за да си сътрудничат и да бъдат ефективни партньори в обучението на младите хора за придобиване на професионални компетентности и квалификация, адекватни на съвременните изисквания на пазара на труда. Панорамата включва презентации на професионалните гимназии и колежи от областта.

Инициативата има за цел да информира учениците и техните родители за професиите и специалностите, по които се извършва обучение в професионалните гимназии и колежи в Старозагорска област. На този форум си дават среща училището, семейството и работодателски организации.

Панорамата е адресирана към всички кандидат-гимназисти и техните родители. Желанието на организаторите е да помогнат на младите хора да направят своя информиран избор на обучение по желаната професия и специалност.

Още новини