Начало Новини Актуално Панхим ООД откри нов цех за производство на многостенни листове от поликарбонат (видео)

Панхим ООД откри нов цех за производство на многостенни листове от поликарбонат (видео)

Актуално
Панхим

Панхим ООД откри официално нов и модерен цех за производство на многостенни листове от поликарбонат. Новото производство се намира на територията на предприятието, което е разположено на площадката на бившия завод Агробиохим. Гости на откриването бяха посланикът на Държавата Израел в България Н.Пр. Шаул Камиса Раз; министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев;

областният управител на област Стара Загора Недялко Недялков; зам.-кметът Йордан Николов, партньори и контрагенти на фирмата; служители и работници в предприятието.

На тържеството присъстваха и председателят на борда на директорите на Плазит Полигал Груп Юда Бен-Хаим и управителят на Плазит Полигал Груп Алберто Ашер.

Днес във фирмата работят 120 отлично подготвени служители. Ние знаем, че те са най-важният актив на дружеството. През 2010 г. беше взето решение да разширим асортимента на продуктите, които произвеждаме в Панхим. Самостоятелно внедрихме нова линия за екструдиране за производство на многостенни листи от плексиглас. Днес, година и половина след вземането на това решение, пускаме в производство тази линия. Заедно с това планираме да добавим още една екструдираща линия за производство на многостенни листи, за която вече имаме одобрен за финансиране проект по европейските програми. Общата сума на инвестицията ще бъде над 5 милиона евро, заяви Алберто Ашер.

Стратегията на собствениците Плазит Полигал Груп, е да придобиват по-голям дял на европейския пазар. През следващата година ще удвоим капацитета на предприятието и ще увеличим значително продуктовия асортимент, каза Сасон Алкалай - управител на Панхим ООД.

Панхим е визитната картичка на Израел в Европа. Благодаря на уважаемия министър Томислав Дончев, на българското правителство и на ЕС за подкрепата, заяви Н.Пр. Шаул Камиса Раз.

Горд съм, че съм във фирма, която ползва средства от ОП Конкурентоспособност. Всичко това, което виждаме тук е доказателство, че България е добро място за правене на бизнес. Но най-вече е доказателство, че за да търсиш успеха, трябва да има и кураж. Именно за куража искам да ви поздравя, обърна се към инвеститорите Томислав Дончев.

Изграждането и оборудването на новия цех са изцяло финансирани със собствени средства. Стремежът на дружеството е, чрез осъвременяване на производствените линии и въвеждане на нови технологии, да увеличи производствения си капацитет и да привлече нови клиенти. Планира се през 2012 г. обемът на продукцията да се увеличи два пъти. За целта ще бъде пусната в експлоатация и втора линия за производство на многостенни листове от поликарбонат. Закупуването й ще бъде съфинансирано със средства от Европейския съюз, предоставени по ОП Развитие на конкурентоспособността на българската икономика по одобрен за финансиране проект на фирмата.

През 2013 г. предприятието ще увеличи двойно и обемите на произвежданите гранули от полиметилметакрилат (ПММА) с въвеждане в експлоатация на машини и съоръжения в резултат на изпълнение на проект по ОП Развитие на конкурентоспособността на българската икономика.  

За Панхим ООД

Панхим ООД е един от водещите в Европа и единствен производител в България на листи от полиметилметакрилат (ПММА) и полистирол, известни като (плексиглас) и на гранули от ПММА. Дружеството е създадено през 1999 г. и развива дейността си в собствена производствена база. Днес Панхим е част от израелската Плазит Полигал Груп (Plazit Polygal Goroup). 95% от продукцията на дружеството намира пазари зад пределите на България. Предприятието има пазарен дял на продукти от ПММА в страните от Западна и Централна Европа от 7%. Приходите от основна дейност за 2011 г. са в размер на близо 52 млн. лева. Предприятието има годишен ръст от 12%. Производствената програма предвижда увеличаване на обемите и повишаване на пазарния дял в страните от ЕС с 3% до 2013 г.

Управител на дружеството е Сасон Алкалай. В Панхим ООД работят 120 души. През настоящата година персоналът се увеличава с 12 души.

Панхим ООД

Панхим ООД - Стара Загора

  

Още новини